Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Practicar esport pot salvar la pròpia vida

Miles de corredores de una maratón en Barcelona.

Miles de corredores de una maratón en Barcelona. / JORDI COTRINA

L'altre dia, la britànica Audrey Mash va anar d'excursió al Pirineu, es va perdre, i una sobtada turmenta de neu i vent la va aïllar. Va ser rescatada pels bombers i va arribar a l'hospital quan la seva temperatura corporal era de 20 graus i feia tres hores que el seu cor havia deixat de bategar. Estava clínicament morta.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Sortosament, es va recuperar i va salvar la vida després de 6 hores. Del cas se'n va parlar molt i és conegut. Però no sé si se sap prou una cosa que va dir el doctor Eduard Argudo, l'especialista en hipotèrmia del Vall d'Hebron, sobre la seva prodigiosa recuperació: "Probablement ha ajudat que l'Audrey, que ha corregut dues maratons aquest any, la de Barcelona al març i la de Berlín al setembre, estava en una molt bona forma física. Practicar un esport aporta molts beneficis, i el que s'ha posat de manifest en aquest cas, que ha impactat fins i tot als científics, em sembla transcendent".

Després de la declaració del metge que la va atendre, no cal dir res més.

Participaciones de loslectores

Másdebates