Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Eliminem el terme 'raça' del nostre vocabulari"

El presidente de EEUU, Donald Trump.

El presidente de EEUU, Donald Trump. / AP / EVAN VUCCI

Em trobava l'altre dia llegint un assaig sobre el mediàtic president dels Estats Units, Donald Trump. Més concretament, tractava sobre les seves polítiques i la creació d'una marca al voltant de la seva figura. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Així doncs, en el moment de comentar les seves conegudes polítiques sobre immigració, em va sobtar molt el fet que es mencionés la paraula "raça".

Justament per criticar aquesta ideologia racial s'utilitza una paraula que va servir durant molts anys per identificar conjunts humans amb característiques biològiques pròpies, a les quals s'atribuïa importància social i cultural.

D'aquesta manera, la importància donada a la raça als EUA i a Europa (majoritàriament) té les seves arrels en la ideologia hegemònica de l'estratificació racial

Em va semblar contradictori doncs que el crític caigui en el mateix error que el criticat. Si us plau, eliminem el terme "raça" del nostre vocabulari.

Participaciones de loslectores

Másdebates