Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Eleccions del 14F, dues alternatives"

El vicepresidente del Govern, Pere Aragonès, interviene en el pleno del Parlament de este miércoles.

El vicepresidente del Govern, Pere Aragonès, interviene en el pleno del Parlament de este miércoles. / EFE / ANDREU DALMAU

Crec que a hores d'ara tothom sap que després de les eleccions del 14 de febrer a Catalunya hi hauran dues possibilitats de Govern.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La primera seria repetir el mateix, un govern dels partits independentistes. Sincerament em costa de creure que la solució impliqui repetir una experiència que ha demostrat la seva incapacitat, tant per solucionar els problemes del dia a dia dels catalans i les catalanes, com per donar una resposta política al conflicte amb l'Estat. Un Govern que ha portat a Catalunya a la paràlisi i que en els darrers temps s'hi ha instal·lat en una permanent lluita entre els dos partits que de repetir-se no augura un futur gaire optimista.

L'altre possibilitat és un govern de les forces progressistes, un Govern capaç de fer polítiques socials més necessàries que mai en la Catalunya post-Covid i un govern que sigui capaç de trencar els murs que anys de processisme han contribuït a construir entre la ciutadania catalana. Malauradament sembla que ni la majoria d'ERC, ni la del PSC està avui en aquesta línia, i, només els comuns hi aposten de forma decidida. Però estic convençut que cada dia més votants de totes les forces d'esquerra del país demanen als seus partits que retornin a les polítiques transversals que posen en primer pla els interessos reals de les persones i no projectes utòpics que per molt legítims que siguin tothom sap que no hi arribarem a curt terme.

És difícil, però ara com ara és l'única alternativa per treure Catalunya de l'estancament dels darrers anys, calen solucions a la crisi sanitària, econòmica, social i política que pateix Catalunya i per això cal confiar en els partits que proposin solucions i no en els que vulguin perpetuar conflictes.

Participaciones de loslectores

Másdebates