Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El vot impossible dels residents a l'estranger

Llegeixo que la reforma electoral del 2011 va sorgir amb la intenció d'acabar amb el "vot dels morts" perquè, com deia un professor de dret constitucional, "en cap altre lloc han votat tants morts com a Espanya". És ben sabut que les irregularitats entorn al vot dels residents a l'estranger van ajudar (i molt) a què els populars perdessin la majoria absoluta a Galícia el 2005. Fins llavors, aquestes constants irregularitats ja els anava bé a uns i altres mentre estaven al poder.

Entretodos

Publica un artículo sobre las elecciones generales

¿Qué te parecen los resultados electorales? Envíanos tu opinión

Però a partir d'aquella data, algú es va emprenyar i va impulsar la reforma. Com a resultat, han introduït procediments impossibles als residents a l'estranger perquè (no) votin i això acaba essent un impediment al vot crític dels emigrants forçosos cap als responsables de les polítiques que han provocat la seva emigració. Així es silencia a dos milions de persones a les urnes.

Participaciones de loslectores

Másdebates