15 jul 2020

Ir a contenido

El que l'Ajuntament no esmenta en la rèplica a la meva carta contra el TRAM

Albert Pons Torrents

Un tranvía circula por la Diagonal cerca del Fòrum.

Un tranvía circula por la Diagonal cerca del Fòrum. / FERRAN NADEU

En la vostra resposta a la meva carta-denúncia, exposeu una sèrie d'avantatges que el tramvia reportarà en la seva implantació per tota la Diagonal. Passo a recordar una sèrie de punts que no esmenteu:

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

1. El 15 d'abril de 2010 es va fer una consulta popular en què la ciutat va refusar implantar el tramvia per la Diagonal amb un 79% de vots negatius. Aquest resultat encara està vigent.

De tots els grups municipals que ara han donat suport a la senyora Colau, cap no inclou en el seu programa la implantació del tramvia. Els regidors de l'Ajuntament no han preguntat a les seves bases si hi estan d'acord. La senyora Colau, a canvi de què ha obtingut el suport de tots els grups que fins ara hi estaven en contra?

2. Poseu el tramvia com la solució a la mobilitat de Barcelona. Hi  discrepo totalment. El tramvia avui està totalment desfasat per la problemàtica que comporta implantar-lo i el limitat servei que dóna. Actualment, els grans autobusos elèctrics permeten oferir tots els serveis del tramvia sense cap dels seus inconvenients.

A les grans ciutats, avui en dia el tramvia serveix per transportar les persones des de l'extraradi fins al centre, on els usuaris es distribueixen cap als diferents destins. A Barcelona, els tramvies compleixen aquesta funció. Cal recordar que les solucions de transport a les grans ciutats estan al metro, i després als autobusos.

3. L'empitjorament del trànsit a l'Eixample -amb el carril bici, els aparcaments centrals, les cruïlles destrossades, les illes de vianants, etcètera- ha fet que els carrers que encara queden per transitar estiguin col·lapsats tot el dia. Si suprimim la Diagonal pel pas del tramvia, el col·lapse pot ser general.

Cal repensar com es fan les coses i les seves conseqüències. I no fer-les veure com nosaltres volem. El trànsit ordenat i que no contamini és i ha de ser la riquesa del treball, del comerç i del lleure de la nostra capital.

Participaciones de loslectores

Másdebates