Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"El programa 'This is art' de TV3 m'emociona i em fa pensar"

El barítono y divulgador Ramon Gener, en el programa ’This is art’ (TV-3).

El barítono y divulgador Ramon Gener, en el programa ’This is art’ (TV-3). / TVC

Aquests dies d’estiu dedico estones tranquil·les a la lectura i a veure documentals pendents. Estic impressionat de la feina d’en Ramon Gener i el seu equip amb 'This is Art' (TV3). Tots els episodis em resulten instructius, moderns i em fan reflexionar. En acabar de veure, a la carta, l’episodi quinzè, dedicat a l’odi, no me’n puc estar d’escriure’ls per aquesta via.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Com els altres capítols, analitza les emocions, en fa una respectuosa però autèntica meditació moral, aquesta vegada -encara més- “imprescindible”. Aquest cop fa un recorregut per diverses manifestacions artístiques, des de la “feina” estatal contra la literatura a 'Fahrenheit 451' (Bradbury, 1953), l’aversió nazi a Kandinski o a la música de Mahler o Béla Bartók, passant per la citació del poeta Heine (1797-1856) que és a la Bebelplatz, de Berlín. Inoblidable. Ramon: gràcies!

Per cert, el verset de Heine és ara justament al lloc on els nazis van fer una crema de llibres (el 10 de maig de 1933) i diu: “On es cremen llibres, s'acaben cremant també persones”.

Actualment, quan alguns fan broma sobre immigrants i refugiats, i se’n foten de pobres i desemparats, i menyspreen una civilització basada en la igual dignitat i el respecte de la diversitat, convé que –com els artistes– mirem de “veure-hi”, de “veure-les venir”. Només així, potser, la gent de bona fe, amb moral i consciència, podríem evitar nous genocidis.

Participaciones de loslectores

Másdebates