Ir a contenido

El Gran Recapte, el reflex de la mala gestió del benestar social per part de la política

Jordi Bufurull

Barcelona

Un momento del último Gran Recapte.

Un momento del último Gran Recapte. / JOAN CORTADELLAS

Aquests dies s'està fent el Gran Recapte d'Aliments organitzat pel Banc d'Aliments de Barcelona. Elogiosa iniciativa que uneix moltes bones voluntats: les dels donants, de les botigues i altres centres de recollida, i sobretot la dels milers de voluntaris que fan possible la iniciativa i la gestió de l'operació més gran de recollida d'aliments que es fa al nostre país. A tots ells la meva felicitació per la manifestació de sentiments de solidaritat. Molt bé. Però l'èxit del Gran Recapte és el fracàs de la societat política que a través de l'Estat és incapaç de gestionar degudament l'estat del benestar.

A cap dels receptors d'aliments (usuaris en diuen) els agrada haver d'anar a recollir aliments on diuen que els hi toca (em recorda l'Auxilio Social del temps de la dictadura). Una bona gestió fiscal estatal hauria de dotar als àmbits socials necessitats de recursos econòmics per atendre més dignament a la societat marcada pel flagell de la pobresa.

El meu pas per un banc d'aliments, d'un barri pobre, on s'atenia a 800 famílies, em va fer adonar que certes grans iniciatives com aquesta tapen la mala gestió social d'ajuntaments, Generalitat i Estat. Si Càritas, ONG i Bancs d'Aliments paressin la seva gestió, les institucions de l'Estat haurien de fer el que no s'està fent: una molt diferent i millor tasca social d'atenció a la pobresa.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Participaciones de loslectores

Másdebates