Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El dret de manifestació: "En siendo contra mi gusto, nada me parece justo"

Acto para celebrar la Diada en la Plaza dels Països Catalans

Acto para celebrar la Diada en la Plaza dels Països Catalans / Guillem Roset ACN

Davant els preocupants rebrots de covid-19, el Govern català va prohibir les trobades i reunions socials de més de 10 persones. En aquesta disposició es fan, tot i això, algunes excepcions, però en cap d'aquestes hi figura el dret de manifestació, però compte amb el que ve tot seguit: aquest es podrà exercir en les condicions que determini l'autoritat competent. És a dir, prohibeixen una situació com a mesura sanitària i alhora la permeten en funció dels seus interessos polítics. Els principis ètics no es veuen per enlloc. Aquesta prohibició estava plenament vigent en la Diada i ho estarà, en principi, fins el 26 d'aquest mes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Un pensament de Calderón de la Barca ens descriu en poques paraules però de manera molt clara quin és el criteri de la nostra autoritat competent. Diu així: "En siendo contra mi gusto nada me parece justo".

I tots sabem quins són els 'gustos' ideològics de la nostra primera autoritat: tot per la causa, la seva causa; la resta de coses importa menys. Mentrestant, el covid-19 continua fent de les seves i el plat a taula per a tothom no està garantit.

Participaciones de loslectores

Másdebates