27 oct 2020

Ir a contenido

El dret de manifestació: "En siendo contra mi gusto, nada me parece justo"

joan masdemont serra

Acto para celebrar la Diada en la Plaza dels Països Catalans

Acto para celebrar la Diada en la Plaza dels Països Catalans / Guillem Roset ACN

Davant els preocupants rebrots de covid-19, el Govern català va prohibir les trobades i reunions socials de més de 10 persones. En aquesta disposició es fan, tot i això, algunes excepcions, però en cap d'aquestes hi figura el dret de manifestació, però compte amb el que ve tot seguit: aquest es podrà exercir en les condicions que determini l'autoritat competent. És a dir, prohibeixen una situació com a mesura sanitària i alhora la permeten en funció dels seus interessos polítics. Els principis ètics no es veuen per enlloc. Aquesta prohibició estava plenament vigent en la Diada i ho estarà, en principi, fins el 26 d'aquest mes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Un pensament de Calderón de la Barca ens descriu en poques paraules però de manera molt clara quin és el criteri de la nostra autoritat competent. Diu així: "En siendo contra mi gusto nada me parece justo".

I tots sabem quins són els 'gustos' ideològics de la nostra primera autoritat: tot per la causa, la seva causa; la resta de coses importa menys. Mentrestant, el covid-19 continua fent de les seves i el plat a taula per a tothom no està garantit.

Participaciones de loslectores

Másdebates