23 sep 2020

Ir a contenido

"El dret a la vida, i no l'edat, ha de prevaldre en aquests temps de covid"

Joan Masdemont Serra

Voluntarios de Proactiva Open Arms en una residencia geriátrica de Sant Pere de Ribes.

Voluntarios de Proactiva Open Arms en una residencia geriátrica de Sant Pere de Ribes. / EUROPA PRESS / DAVID ZORRAKINO

Veure com molta gent gran moria en residències per la covid-19 sense rebre assistència mèdica, veure com més gent gran moria en els hospitals per manca de respiradors als quals tenien el mateix dret que qualsevol altre pacient. Per ells ni tan sols hi havia lloc a les uci. I varen morir sols, però això sí, varen morir sedats.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Es va prioritzar l'esperança de vida al dret a la vida, fet que ens va mostrar amb tota la seva cruesa que, en temps dels superordinadors, robots, naus espacials, mòbils sofisticats... faltava el material que hauria pogut salvar aquestes vides. També ens va mostrar una greu vulneració de valors morals i ètics, ja que el dret a la vida ha de prevaldre sempre respecte qualsevol altra circumstància o consideració. Tot plegat va ser una barreja d'impotència, fracàs, pena i vergonya.

És per tot això, i en el record també de tots els que han mort a causa de l'epidèmia, que quan veig el comportament tan poc responsable de molta gent que es passen pel 'forro' totes les mesures de protecció, em pregunto si són realment conscients de tot el que fan, ja que no només posen en risc la seva salut sinó també la dels altres. Fan seu el lema 'vivim el moment present, gaudim-lo, tot el demés no importa'.

I apart de la qüestió sanitària haurien també de ser conscients de que cada dia que passa anem escanyant una mica més l'economia, amb el que això comporta. Tant de bo no l'acabem d'ofegar, ja que de ser així cal que ens preguntem si es podrà pagant la sanitat i si un plat a taula per a tothom el tindrem assegurat.

Participaciones de loslectores

Másdebates