Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El Constitucional contra la voluntat (antitaurina) d'un poble

jose-tomas-monumental

jose-tomas-monumental / Ricard Fadrique

Sense que hagi estat una sorpresa, el Tribunal Constitucional ha anul·lat la prohibició de les corrides de braus a Catalunya. Aquest Tribunal desmereix als impulsors de la Iniciativa Legislativa Popular que originà l'acció de la Generalitat; passant per sobre de la voluntat de la ciutadania i de les competències que l'Estatut vigent ens confereix (art. 116, punt d, art. 162, apartat 3, punt b), basant-se en un suposat conflicte competencial. Desmereix també als parlamentaris que la votaren, en un i altre sentit, passant per sobre de totes les seves prerrogatives. I passa també per sobre de tots els ciutadans que contemplem estupefactes com "democràcia espanyola" esdevenen dues paraules buides en continguts i formes. 

Gràcies a això la tortura i la mort dels animals, amb cap altre afany que el suposat espectacle, tornen a ser legals, com a tota societat democràtica i desenvolupada. Les més de 180.000 signatures recollides per promoure aquesta prohibició, que ens homologaria als estats desenvolupats, no tenen valor. El vot de vuit magistrats -contra tres- val molt més. Cadascun d'ells compta per més de 22.500 signatures de ciutadans, on suposadament recau la sobirania. Son coses pròpies de les democràcies més avançades, on torturar un animal és un acte de cultura. 

Tampoc ens sorprendrem quan el mateix Tribunal procedeixi a impugnar la futura llei que anul·larà els consells de guerra franquistes, que implicaren la injusta mort de dotzenes de milers de persones. I no ens sorprendrà que aquesta futura decisió s'enfrontarà frontalment a les instàncies i recomanacions de Nacions Unides en matèria de crims contra la humanitat. 

Espero que no es sorprenguin de que ben aviat Catalunya ja no estarà regida pels seus inescrutables i infal·libles designis, quan en uns pocs mesos siguem ja una república independent, social, democràtica, molt més justa i respectuosa amb els animals. A Espanya, si volen, que vagin fent el que "democràticament" estimin oportú. I si algú entén els seus arguments, que els hi compri. En els mercats internacionals crec que estan d'oferta per liquidació.

Participaciones de loslectores

Másdebates