Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El complex de permetre els atacs d'Israel a Palestina

Los ataques aéreos en la Franja de Gaza. 

Los ataques aéreos en la Franja de Gaza.  / Reuters

Escric això amb la por de ser malinterpretat, però ho haig de dir, malgrat tot.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Tots coneixem la barbàrie nazi en general i la persecució dels jueus en particular. Aquella va comportar 60 milions de morts; aquesta, 6 milions de jueus morts, inclusivament.

La inoperància occidental i de la mateixa Església no varen impedir el genocidi jueu. Ara bé, trobo que estem permetent, per complex, les accions que a hores d'ara està duent a terme l'Estat d'Israel contra els palestins.

No puc entendre com polítics d'una comunitat com la jueva, perseguida, expulsada i quasi exterminada a Europa, pot fer el mateix a una altra comunitat. No podem mirar a l'altre costat quan moren joves, nens, avis i dones que es defensen amb pedres del que creuen que és seu i que la covarda i acomplexada política de postguerra li va treure.

No puc entendre l'ús de bales contra pedres, d'arrabassar i destruir cases pel sols fet que hi vivia un terrorista, i si, dic terrorista. Com dia rere dia creixen els assentaments a costa del territori palestí.

No entenc l'ús de la raó de la força; no entenc com els països àrabs no s'hi posen d'acord per actuar pacíficament en aquest conflicte, i això ja em sona molt familiar; no entenc com l'estat d'Israel promou, en nom de la seva autodefensa, bloquejos i sancions a països musulmans, si pensen que estan en poder d'armes nuclears i no es fa res per evitar el creixement d'aquestes armes a Israel.

En fi, crec fermament que els assassinats per la Xoà es veurien reflectits en els patiments del poble palestí i rebutjarien que en nom d'ells traguessin rèdits, tant polítics com econòmics.

Participaciones de loslectores

Másdebates