Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Educació: la necessitat d'obrir el ventall pedagògic

El patio de una escuela de Barcelona.

El patio de una escuela de Barcelona. / ALBERT BERTRAN

Aquests propers mesos els centres escolars faran les jornades de portes obertes. Aquest és un moment decisiu ja que els nostres fills passaran els propers anys de la seva vida formant-se al centre escollit.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Sóc de l'opinió que l'escola convencional té moltes esquerdes; necessita força canvis. Per aquesta raó, quan va arribar el moment de decidir el centre on els nostres fills farien l'ESO, després de molta investigació i fent un esforç econòmic i organitzatiu, vam resoldre cercar un altre tipus de pedagogia i vam portar els nostres fills a una escola de pedagogia Waldorf que es troba a la Floresta.

Ara fan 3r d'ESO i em sento orgullosa i tranquil·la de la decisió que vam prendre. Aquesta pedagogia planteja un model d'ésser humà lliure, creatiu i solidari qualificat per adaptar-se als canvis.

Per ser professora o professor Waldorf, a part de tenir una llicenciatura o un grau, has de realitzar altres estudis per tal de tenir una gran amplitud de coneixements en l'àmbit educacional. La implicació dels professors és un punt fort de l'escola. Coneixen els seus alumnes a la perfecció, els escolten, els motiven i els acompanyen en el seu desenvolupament. Les classes no estan massificades; per exemple, a la classe dels meus fills hi ha 17 noies i nois.

No comprem llibres de text; els alumnes se'ls fabriquen. Tenen un quadern per cada assignatura on apunten i dibuixen la matèria tractada. El resultat és molt bonic i revelador. Tenen moltes classes relacionades amb l'art i la creativitat, sense deixar de banda les assignatures obligatòries.

La distribució de l'horari és diferent que a l'escola tradicional. A primera hora, comencen amb un període principal d'una hora i quaranta cinc minuts que tindrà una durada aproximada de tres setmanes, de dilluns a divendres, per assignatures obligatòries. A la tarda treballen assignatures artístiques com fang, fusta, cuir, coure, dibuix, pintura, marqueteria, vitrall, etcètera. A més, hi ha centres Waldorf a molts altres països i l'escola ofereix la possibilitat de poder realitzar un intercanvi d'alumnes.

Per tot el que he exposat, animo a que obriu el ventall de possibilitats pedagògiques abans de prendre la decisió. Els nostres fills són el  futur i la seva educació té un paper fonamental per poder fer un món millor.

Participaciones de loslectores

Másdebates