Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Es pot ser més hipòcrita i més incoherent a l'hora d'aplicar la llei de memòria democràtica?"

El Valle de los Caídos, presidido por la gran cruz, el 24 de octubre de 2019, el día de exhumación de Francisco Franco. 

El Valle de los Caídos, presidido por la gran cruz, el 24 de octubre de 2019, el día de exhumación de Francisco Franco.  / SERGIO PÉREZ (REUTERS)

Sembla que, per fi, tirarà endavant la llei de la Memòria Històrica (ara li diuen 'memòria democràtica', vés a saber per què). Ja tenim tots els adeptes a aquest Gobierno tan progressista (el més progressista de la història segons ells) presumint de demòcrates i vantant-se d'haver acabat amb el franquisme per aprovar una llei que arriba 40 anys tard.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Diuen (jo no m'ho creuré fins que ho vegi) que retiraran les subvencions a la Fundación Francisco Franco i a totes les associacions que facin apologia del franquisme, que transformaran el Valle de los Caídos en un cementiri civil i, sobretot, que declararan nuls els judicis fets en època franquista per qüestions polítiques, es revocaran les sentències i s'exoneraran els condemnats.

Sí, senyors del PSOE i companyia, tenen raó, és just i necessari que es reconegui la injustícia que es va cometre. El que no entenc és com poden predicar que s'han de reparar els greuges comesos amb els presos polítics dels anys 40 mentre a les seves presons tenen presos polítics del 2017. Quina diferència hi ha entre el 'delicte' que va cometre Lluís Companys i el 'delicte' que van cometre els nostres presos? Quina diferència hi ha entre els judicis pantomima de després de la guerra i el judici, amb jutges parcials que no admetien les proves de la defensa, que van tenir els acusats per l'1 d'octubre?

La diferència és que els represaliats de la guerra són morts i ja no els fan por. Quin missatge volen donar? Que hem d'esperar 80 anys, quan ja no quedem ningú, perquè els nostres presos tinguin justícia? Es pot ser més hipòcrita i més incoherent?

Participaciones de loslectores

Másdebates