Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"L'ecocidi, la nova arma militar russa"

Rusia prepara refuerzos para sus tropas en Ucrania y enfría la vía diplomática

Rusia prepara refuerzos para sus tropas en Ucrania y enfría la vía diplomática

'Ecocidi', així és com es coneix al dany greu, deliberat i irreversible infligit contra els ecosistemes, les espècies o un gran nombre de persones. Un delicte que fa temps que persegueix ser reconegut i penat per l'estatut de la Cort Penal Internacional (Tractat de Roma) i amb el qual, segons afirmen algunes fonts -la Direcció Principal d'Intel·ligència (GUR) del Ministeri de Defensa d'Ucraïna-, ara Rússia vol continuar perpetrant contra el poble ucraïnès.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A través d'aquest genocidi contra el medi natural, Putin pretén desforestar el territori ocupat arran del que ells anomenen "operacions militars especials" per tal de construir-hi "fortificacions"; quan el propòsit real és comercialitzar amb la fusta sostreta per tal de sufragar la despesa ocasionada pel conflicte bèl·lic.

Una amenaça sota la comesa d'empobrir encara més la regió i que se suma a la devastació econòmica i industrial que està patint el país i que en cap cas és igualable a la condemnable pèrdua humana. Maniobra que ja va ser utilitzada per l'ocupació nazi durant la Segona Guerra Mundial; període en el qual la regió va presenciar la mortaldat, destrucció i robatori d'una gran quantitat de persones, béns materials i naturals.

Ara, entre les zones que més preocupen es troben els boscos de faigs dels Càrpats, un dels grans Patrimonis Naturals de la Humanitat, on sobreviuen exemplars protegits de més de 55 metres d'alçada i que representa un dels grans pulmons verds de l'Europa de l'Est.

Malauradament, l'ambició, la tirania i la falta d'escrúpols del poder executiu soviètic no augura bons presagis, atès que si les polítiques de sostenibilitat no han estat mai una prioritat a Moscou; res fa pensar que ho siguin ara en territori enemic i fusell en mà, quan ni tan sols importen els milers de civils que fugen en èxode.

Participaciones de loslectores

Másdebates