Dubtes raonables sobre la pandèmia i els polítics que la gestionen

Vacunación de los profesionales sanitarios del Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, con la vacuna de Moderna.

Vacunación de los profesionales sanitarios del Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, con la vacuna de Moderna. / RICARD CUGAT

Vicente Sorribes Alcaraz

Desprès d’un any d’evolució de la pandèmia, amb un escenari més que preocupant, on tots ens pensàvem que el que estava passant ens faria en el futur més humans; on ha disminuït la classe mitjana i ha augmentat el nombre de famílies amb dificultats; on els rics son igual o més rics; on moltes famílies estan perdent éssers estimats sense poder acomiadar-los (duríssim); on els sanitaris a urgències, intensius, reanimació, quiròfans, centres sanitaris i plantes d’hospitalització estan demostrant la seva vàlua i s’estan deixant la pell i la salut; on fa un any, sense saber a què ens enfrontàvem, ens varen dir que era com una grip; on vivim en un país amb casos constants de corrupció i que depèn en gran part de la economia terciària; un país on no tenim diners com d’altres de la Unió Europea per ajudar com toca als petits empresaris; on son més important temes electorals que la salut mateixa, etcètera.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

El dubte raonable es si realment tenim uns polítics a l’alçada del que la societat els hi demana i si el que s’hauria d’haver fet en certs moments és decretar un confinament total i repartir la riquesa entre les persones que ho necessiten mentre duri la pandèmia (dietes, despeses polítiques innecessàries, reducció de sous de consellers executius, reducció de despeses monàrquiques i altres moltes mesures similars). I de retruc, si el que s’ha fet ha estat una decisió interessada electoralment pensant en el gran empresari, que així no perdrà el negoci, quan la evidència dels experts sanitaris indica que el confinament és la única solució efectiva mentre no hagi immunitat de grup. Una pandèmia com la que estem vivint no ens ha fet més humans. Tot el contrari, ens ha fet més egoistes.

Participaciones de loslectores

Másdebates