Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Cal establir una educació amb perspectiva de gènere

Simone de Beauvoir, en su despacho, en noviembre de 1945.

Simone de Beauvoir, en su despacho, en noviembre de 1945.

Es parla molt d'educació sexual però, on està l'educació amb perspectiva de gènere? On queda una història que enfoqui i contempli els aconseguiments d'homes i dones per igual?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Sempre hi haurà una versió esbiaixada de qui relata els fets, tot i això, s'ha de contrastar la informació des de diversos punts de vista (no exclusivament masculí), sinó la història és de qui l'explica i, fins ara, els homes han tingut aquest poder.

Hi ha moltes preguntes que no sabríem respondre sense haver-nos format. Per exemple, sabem quina funció tenien les dones a la prehistòria? Quines pintores destaquen en cada època? Va haver-hi filòsofes importants?

En tots els llibres (des de parvulari fins a batxillerat) hauria d'haver-hi representació femenina, d'igual manera que masculina. És més, jo proposaria que els llibres educatius haguessin de passar un test que mesurés l'aparició i visibilitat de la figura femenina.

Participaciones de loslectores

Másdebates