"A Donald Trump li hauria de preocupar com passarà a la Història."

Donald Trump, durante el mensaje difundido esta madrugada en las redes.

Donald Trump, durante el mensaje difundido esta madrugada en las redes. / TWITTER

Jaume Farrés Boada

"Això és el que passa quan es roba una victòria sagrada a grans patriotes". En llegir aquesta aberració, recupero una carta (no publicada) que vaig escriure a principis de novembre, arran dels resultats electorals als EUA, i que vaig titular 'Males pràctiques i rebequeries d'un impresentable'. Deia així: Entre l'acció d'empènyer i la de guiar, hi ha una diferència substancial: "Que fàcil és empènyer la gent... Però que difícil és guiar-la." Rabindranath Tagore (1861-1941).

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Des de molt abans d'accedir a la Casa Blanca, Donald Trump ja va donar mostres del seu tarannà: arrogant, prepotent, fatxenda, dictatorial, mentider, racista i especialment fastigós pel que fa a les seves opinions i referències envers les dones... Tot un cúmul de "qualitats" inherents a certa tipologia d'individus. En definitiva, un personatge impresentable que, el 2017, va aconseguir la presidència dels Estats Units. Quina vergonya per a la institució de la qual en George Washigton en fou el primer president (1789).

Òbviament, això no hauria estat possible sense la confluència d'una colla de factors determinants: l'ús tòxic de les xarxes, la cort d'acòlits incondicionals, la indústria armamentística, els poders fàctics habituals... i per completar el retaule, un element submís en aparença i alhora intrigant: el seu gendre.

Atès l'estil de l'actual president, no ha d'estranyar la demostració de petulància en proclamar-se guanyador de les eleccions abans del recompte final, i tampoc les rebequeries, típiques de criatura consentida, a mesura que els recomptes anaven confirmant les possibilitats del seu opositor Joe Biden.

Malgrat que li costi pair-la, per un mínim de dignitat, Donald Trump hauria d'assumir la derrota i, per no denigrar la figura institucional que representa, comportar-se degudament fins a concloure el traspàs de poders. En aquest sentit, hauria de ser molt conscient que el món sencer estarà a l'expectativa de tot el procés. A Donald Trump li hauria de preocupar com passarà a la Història."

Participaciones de loslectores

Másdebates