Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Diàleg, sí, també amb el PSC"

Jaume Collboni acompañado de otros miembros del PSC, durante su comparecencia en la noche electoral.

Jaume Collboni acompañado de otros miembros del PSC, durante su comparecencia en la noche electoral. / JOAN CORTADELLAS

"També amb el PSC". No ho diuen els socialistes, ho diu el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Completament d’acord amb l’expressió: "el diàleg és la solució".

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Diàleg és un mot, una paraula, un titular que impregna solució als problemes, satisfacció als adversaris, tranquil·litat als ponents. I en aquest cas concret de Catalunya, és l’imprescindible, necessari i utilitari "camí" cap a una solució que hi ha de ser.

També amb el PSC, és a dir, no només amb o entre els partits independentistes (PDeCat, ERC, CUP), també amb el PSC. Partit dels Socialistes de Catalunya. Partit històric de Catalunya, moderat, seriós, municipalista, de centreesquerra, i de tarannà talment conciliador i dialogant.

Ja és hora, doncs, que els catalans i les catalanes, Catalunya com a país, comenci de veritat, sense excuses, aquest llarg camí, esperançador, per tal de poder aconseguir més autogovern, més autoestima. No més entrebancs, traves, governants actuals.

Catalunya, país d'independentistes i no independentistes, ha de ser vista des de l’exterior amb bons ulls, sense rancúnia. Hem de ser el que som, intel·ligents, treballadors, sensats, complaents. Catalunya, pal de paller, capdavantera en molts desenllaços importants. Dintre Espanya, peça fonamental, essencial, crucial. Com a autonomia, comunitat competent, clau, decisòria en molts aspectes.

I tot això s'ha de fer amb el PSC. Deixem-nos de romanços, picabaralles entre els partits. La unió fa la força. Hem d’anar tots a una, per demostrar i fer veure que som un gran país.

Participaciones de loslectores

Másdebates