Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

TRAM: "Com destrossar la Diagonal a tota costa"

Imagen del tranvía a su paso por Maria Cristina.

Imagen del tranvía a su paso por Maria Cristina. / RICARD CUGAT

La Diagonal, des de la zona Universitària fins a Francesc Macià, té una amplada de 100 metres. Ha sigut fàcil arranjar la zona que era reservada el seu dia per als cavalls per a fer passar el TRAM. Però de Macià a Passeig de Sant Joan fa sols 45 metres. Últimament, es va fer el més assenyat: unes voreres amples que donessin vida a aquesta avinguda, i s'ha aconseguit. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Quan camino, que no passejo, pel tram de Passeig de Gràcia a Passeig de Sant Joan, quina pena: voreres estretes, negocis tancats. La Casa de les Punxes, sense vorera gairebé. Si ara, per aquests 45 metres hi volguessin fer passar el TRAM, què en quedaria de la nostra Diagonal?

He vist quatre dels projectes que s'han presentat, un fins i tot soterrant el TRAM de Macià fins a Bruc, que ja és tenir valor. Quatre idees a quina més desafortunada, les quals pretenen destrossar l'Avinguda Diagonal i la seva irradiació sobre l'Eixample

Per què no continuar de Passeig de Gràcia a Passeig de Sant Joan la mateixa idea de voreres amples i posar el bus elèctric? Els mateixos fabricants del TRAM (Alstom) i els xinesos estan fabricant busos elèctrics a preus que fan riure, davant dels pressupostos que ens presenten els nostres enginyers amb el beneplàcit de l'ajuntament i ara amb el vistiplau de la Generalitat.

Parlem d'arreglar les voreres de la Diagonal i posar el bus elèctric potser per 80 o 90 milions enfront de la desmesurada i imprevisible xifra del tramvia. Destrossar la Diagonal més afegir el tramvia, cal pensar -sent una mica optimista- en 200 o 300 milions. La xifra, tractant-se d'un tren urbà, és imprevisible.

Ens preocupa qui té tant d'interès a fer una destrossa i malmetre 150 o 200 milions i sembrar el caos a tot l'Eixample, almenys durant dos o tres anys que duraran les obres i a posteriori. Tan sobrada va Barcelona? Cal reflexionar. Mentrestant, la que un dia havia de ser la línia de metro més llarga d'Europa on és? I la idea d'unir soterrats amb FFGC Plaça Espanya i Gràcia unint Vallès amb Llobregat i donant servei al Clínic i a la plaça Francesc Macià, com és que no se'n parla? I del soterrament de la Ronda de Dalt, que podria donar lloc a una altra avinguda tipus Carles III?

Hi ha molt per fer. Així ho veuen els ciutadans. Sembla que els nostres polítics tinguin uns altres punts de mira.

Participaciones de loslectores

Másdebates