Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Dia Mundial de l'Anticoncepció: "Les llevadores, claus en el 'poder de les opcions'"

Diferentes métodos anticonceptivos a la venta en una farmacia.

Diferentes métodos anticonceptivos a la venta en una farmacia. / Ferran Nadeu

Enguany, el 26 de setembre, Dia Mundial de l'Anticoncepció, té com a lema "El poder de les opcions". Com a representant de les llevadores al Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya, veig que és imprescindible proporcionar a les dones el poder de prendre decisions informades sobre la seva salut sexual i reproductiva, a través d'una àmplia varietat d'opcions anticonceptives adaptades a les seves necessitats, de l'educació per a la prevenció de les malalties de transmissió sexual i de la conscienciació sobre mesures de protecció.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aprofito aquest dia per a reivindicar que són les llevadores les professionals capacitades per a l'atenció a la salut sexual i reproductiva de la dona, per a guiar i acompanyar-les en la presa de decisions consensuades i per a fer amb èxit una planificació de l'anticoncepció.

Les llevadores volem recolzar l'accessibilitat universal sense discriminació a les opcions anticonceptives i aconseguir que les dones a les quals atenem gaudeixin d'una sexualitat saludable, igualitària i conscient. En aquest assessorament es tindran en compte les seves circumstàncies socials, culturals, creences i entorn.

A més, volem celebrar en aquest Dia Mundial de l'Anticoncepció, l'apoderament de les dones i el tenir consciència que es pot tenir una vida sexual òptima, però amb la protecció adequada per a evitar embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual. Proporcionant accés a una àmplia gamma de mètodes anticonceptius, defensant els drets humans, i contribuint a societats més saludables i a la igualtat de gènere.

Participaciones de loslectores

Másdebates