23 sep 2020

Ir a contenido

Després de totes les eleccions, quin serà el futur del nostre sistema de partits?

Adela Moya O

Papeletas para votar en las elecciones generales del 28-A.

Papeletas para votar en las elecciones generales del 28-A. / EFE / ENRIC FONTCUBERTA

La situació més probable després de les eleccions municipals seria la coalició entre el PSOE i Ciutadans. El caràcter de força centrista de Ciutadans faria possible la seva aliança amb un partit de centre-esquerra com el PSOE, encara que a Andalusia es va aliar amb partits de dretes. Encaixa millor l'aliança de Ciutadans amb el PSOE que amb el PP, dins d'una estratègia a llarg termini del partit centrista. Però, la nit de les eleccions, els votants del PSOE el que van demanar era una entesa amb Podemos, que sembla més difícil, si ens atenim als components populistes que semblen caracteritzar aquesta força política.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Els bancs i l'Ibex estan a favor de la primera aliança, ja que segons ells, es pot garantir l'estabilitat del sistema polític espanyol, destacant la neutralitat d'un sistema electoral. L'electorat espanyol, a les últimes eleccions, va deixar clar que prescindeix de l'actual esquema bipartidista. I, a més a més, que Ciutadans lideri la nova dreta espanyola.

A partir del 26 de maig ens espera un panorama polític d'allò més interessant, amb un PP debilitat, una dreta fragmentada i una esquerra més plural que mai.

Participaciones de loslectores

Másdebates