Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Desmemoria històrica a Catalunya

Imagen de la manifestación de la Diada en la Diagonal.

Imagen de la manifestación de la Diada en la Diagonal. / RICARD CUGAT

Voldria contestar a la carta Per què volem exclosos els partits unionistes de la Diada.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Llegint la carta constato una falta d'informació històrica alarmant. Sí que és cert que l'11 de setembre es commemora l'entrada de les tropes borbòniques a Catalunya. El que això vol dir no és que Espanya sotmetés Catalunya, atès que Catalunya ja pertanyia al regne d'Espanya, significa que en la succesió reial per la que s'estava lluitant en tota Europa, la noblesa catalana apostà per un Habsburg i no un per un Borbó, i no va guanyar aquell pel qual apostaven.

Estic realment decebut per com des de fa uns anys a Catalunya es tergiversa la història perquè el relat d'alguns tingui sentit, però la història és la que és.

Partint d'aquesta base, tothom pot tenir idees personals sobre com celebrar la Diada. Així que tant si ets unionista com independentista, si vols celebrar la Diada estàs en el teu dret de fer-ho, encara que molts vulguin apoderar-se'n.

Participaciones de loslectores

Másdebates