Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Denuncieu els indigents"

Una persona sin hogar, durmiendo en una calle del centro de Barcelona. 

Una persona sin hogar, durmiendo en una calle del centro de Barcelona.  / RICARD CUGAT

Xavier Martí Garcia

Denuncieu els indigents, perquè la seva presència als carrers no s'adiu amb la imatge que ha de tenir una ciutat moderna. «Ja sabem que pitjor és robar, però per què no els tanquen en alguna institució benèfica ara que n'hi ha tantes?». Alguns indigents que deambulen pels carrers pateixen alcoholisme, d'altres tenen demència. Denuncieu-los, perquè ells s'ho han buscat. «El vaig acomiadar de la feina, perquè havia començat a beure; es veu que la dona l'havia deixat; alguna cosa devia haver fet ell!». Denuncieu-los, perquè tots tenim les mateixes oportunitats: si han fracassat, és perquè no eren prou forts. «Sí, està comprovat que existeix una predisposició genètica; no ens podem permetre aquest llast a les nostres pulcres ciutats».

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els indigents dormen entre cartrons, papers i mantes arrecerats en els racons que més els fan recordar la casa on vivien. Amb vi i un xic de pa obliden la seva desgràcia. Si us els trobeu, castigueu-los, colpegeu-los, espanteu-los, que se'n vagin als boscos, que no us enganyin els seus ulls suplicants ni les seves mans brutes i clivellades ni l'esperança d'una futura rehabilitació ni la seva indefensió. «Sí, potser eren bones persones, però ara presenten un deteriorament que els fa molt diferents de la gent normal, no us sembla?». Feu-los fora de les nostres ciutats! Denuncieu-los, perquè mostren el fracàs de les nostres societats.

Participaciones de loslectores

Másdebates