Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Demanem la jubilació als 60 anys per a les infermeres i els infermers"

Unas enfermeras atienden a un paciente de COVID en una UCI del hospital Reina Sofía, de Murcia.

Unas enfermeras atienden a un paciente de COVID en una UCI del hospital Reina Sofía, de Murcia. / EFE

Teresa Segarra Thomas

Respecte a l’edat de jubilació i pel que s’està plantejant en l’actualitat, els infermers i les infermeres ens veiem amb 60 anys dempeus i atenent malalts en totes les seves necessitats bàsiques i moltes vegades urgents. Això requereix d’una gran activitat física, mental i de responsabilitat per oferir una atenció de mínima qualitat a les persones. Tenim conciència de la necessitat que es planteja de mantenir la vida laboral per la situació econòmica global del país. Però caldria revisar en quines professions es poden aplicar determinats paràmetres.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Vivint la situació de molts companys amb problemes de salut que es veuen en l’obligació de seguir treballant amb 60 anys, em dirigeixo a les institucions estatals, als agents socials i professionals, principalment perquè són vostès (que no nosaltres, que assumim les pròpies característiques de la professió que vàrem escollir), que ens han denominat “personal de primera línia”, concretament en aquest últim any viscut de manera devastadora per la salut i la sanitat de tot el país. Si, tal com consideren i “reconeixen”, som personal essencial de primera línia, ni tan sols plantejo un tema econòmic (del qual ja en coneixem la precarietat), però, per agravi comparatiu, demanem i som dignes de tenir las mateixes condicions, respecte a l’edat de jubilació, que d’altres col·lectius també considerats essencials i que donen atenció directa i servei a la població.

¿Ens poden raonar com d’una manera eficaç i efectiva, una infermera o auxiliar d’infermeria amb 60 anys pot estar mobilitzant, curant, netejant, alimentant, acompanyant, informant, decidint de vegades al minut, i amb alerta constant per atendre les persones més vulnerables?

Si us plau, si realment aquest discurs instaurat de lloança als professionals de sanitat és mínimament honest, la també mínima mostra d'honestedat i respecte és tenir una jubilació als 60 anys.

On son els col·legis professionals, on els sindicats, on les conselleries i ministeris de sanitat?

Participaciones de loslectores

Másdebates