Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

De què tenen por? El calvari de votar des de l'estranger

Una oficina de Correos de Madrid.

Una oficina de Correos de Madrid. / EFE / CARLOS PÉREZ

Com pot ser que es pugui fer la declaració de la renda per internet i no es pugui votar amb el mateix sistema? De què tenen por?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La votació pels que viuen a l’estranger és un calvari que, un cop superat amb pèrdua de temps, diners i viatges -a vegades, lluny- a les ambaixades o consolats, si tenen sort, podran votar. Però el vot només és vàlid si arriba a l’hora, i les butlletes solen arribar tard als domicilis d'aquells que viuen a l’estranger. Si finalment poden enviar el seu vot a temps, és molt possible que arribi amb retard a la junta electoral, ja que depèn de les diferents oficines de correus.

De què tenen por? De la gent amb impediments que els resulta molt difícil el desplaçament al seu local electoral? O dels que estan empadronats en un lloc i viuen en un altre que sovint els cau força lluny del local electoral que els pertoca? Ja sé que poden votar per correu certificat, però ja hi tornem a ser: desplaçaments, cues, hores perdudes, etcètera.

De què tenen por? Per què no es facilita el vot per internet des de casa amb comoditat? D’aquesta manera hi hauria una gran participació, que és precisament el que demanen els partits polítics en campanya electoral. O és que tenen por de les "trampes" que es poden fer entre ells? De fet, només hi ha un número de DNI per cada persona i es poden detectar a l’acte els incorrectes, les repeticions i els que no existeixen.

I a les taules electorals, amb ordinadors, no pas escrivint en un paper i subratllant amb regle i retolador fluorescent les fulles d’empadronament, com en temps passats...

Participaciones de loslectores

Másdebates