Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"És d’una pobresa intel·lectual i d’una incultura supina menystenir una llengua"

Un examen de selectividad en la Universidad Complutense de Madrid el 8 de septiembre de 2020.

Un examen de selectividad en la Universidad Complutense de Madrid el 8 de septiembre de 2020. / Eduardo Para / Europa Press

A la Segona Guerra Mundial, quan la infanteria japonesa havia d’iniciar un atac massiu ho feia al crit de "'banzai'". Entre les tropes aliades, aquesta expressió va esdevenir tristament famosa i alhora temuda. I no era per a menys!

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Enguany és evident que hi una campanya d’extrema bel·ligerància contra la llengua catalana; així doncs, no fóra d’estranyar que 'banzai' fos el 'leitmotiv' d’unes minories que, amb dèria malaltissa, estan obstinades en exterminar la identitat d’un poble atacant la seva llengua per tots els mitjans possibles.

En aquests cercles, considerats patriòtics pels seus afins, a la riquesa cultural que representa una llengua s’hi anteposa l’obsessió per marginar qualsevol altra forma d’expressió que no sigui mitjançant la llengua castellana, denominada llengua espanyola, tot i ser aquest un concepte estrictament polític i en absolut acadèmic.

És d’una pobresa intel·lectual i d’una incultura supina menystenir una llengua, qualsevol llengua, i és pervers i èticament inacceptable instrumentalitzar-la amb finalitats polítiques com crear i fomentar enfrontaments que no tenen raó de ser i que únicament demostren la baixesa moral de qui els promou. En qualsevol cas, dissenyat el pla d’acció i per poder desplegar un operatiu d’aquesta mena, els estrategs precisen disposar d’hordes fanàtiques que, malgrat ignorar el seu significat, estiguin en disposició de cridar 'banzai!'.

Després de llegir la decisió del TSJC pel que fa als exàmens de selectivitat, no tinc cap mena de dubte sobre el que exposava, ans al contrari, cada dia que passa n’estic més convençut. Quin desastre de país!

Participaciones de loslectores

Másdebates