Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La crueltat de la caça

Tres cazadores, en el coto de Aspa.

Tres cazadores, en el coto de Aspa.

He vist les imatges terribles del video que hi ha a la edició digital del seu diari en què es pot veure com 12 gossos i un cérvol al qual perseguien cauen per un precipici de molts metres d'alçada en un poble de la província de Cáceres durant una cacera davant la impotència - i la imprudència! - de l'amo d'aquells animals. No se sap si els animals varen resultar només ferits, o bé si varen morir. He llegit que aquest incident ha rebut nombroses i dures crítiques per part d'associacions animalistes i ecologistes, així com també per part del líder de Podemos, Pablo Iglesias - fet que l'honora en gran manera!-, qui ha qualificat aquests fets de "salvatjada" i als seus responsables de "criminals".

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Per la seva banda, també he llegit que els representants d'associacions cinegètiques com, per exemple, la Real Federación Española de Caza han afirmat, a banda d'expressar la seva consternació per aquests fets i d'explicar que aquells gossos foren atesos immediatament per veterinaris, que els esmentats fets han estat un "accident fortuït" fruit de la fatalitat de produir-se en una zona perillosa com és un barranc.

Ho sento molt, però, no estic gens d'acord en que això sigui només un accident, ja que, en la meva opinió, la caça ja és en sí mateixa una activitat prou cruel, maligna i violenta, i més encara quan s'utilitzen els gossos com a simples estris de caça, posant, moltes vegades, en perill les seves vides. Algú creu que és èticament defensable utilitzar, com va succeir en aquella localitat extremenya, una manada de 30 gossos per intentar caçar un cérvol amb l'inevitable i dolorós patiment, tant psíquic com físic, que això comporta per a tots aquests animals? Penso que hi ha activitats com la caça esportiva que, si en èpoques passades van poder tenir alguna explicació, avui no tenen cap mena de justificació en països civilitzats com el nostre. 

Participaciones de loslectores

Másdebates