Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'automòbil particular, responsabilitzat injustament de la contaminació que pateix Barcelona

Cartel que avisa de la Zona de Bajas Emisiones en una salida de la Ronda Litoral de Barcelona.

Cartel que avisa de la Zona de Bajas Emisiones en una salida de la Ronda Litoral de Barcelona. / AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Talment com era de suposar ja tenim la polèmica servida i si no s'imposa el seny, em penso que anirà en augment, perquè el problema que es planteja no és de fàcil solució si és que en té.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

És evident que es vol responsabilitzar exclusivament el sector de l'automòbil particular de la contaminació que pateix Barcelona i el seu entorn, motiu pel qual se'l criminalitza (en especial la motorització amb dièsel). Tanmateix, les limitacions previstes no es consideren suficients i es pretén que es descomptin punts del carnet de conduir, cosa que sembla que la DGT ha desestimat per raons òbvies.

Estaria bé que algun 'cervell pensant' del pla estratègic anunciat es dignés a explicar -racionalment- quines són les actuacions que es pensen portar a terme pel que fa a avions, creuers, autobusos, autocars, camions, furgonetes, taxis i altres focus de contaminació. No és presentable que les conseqüències de l'aplicació de polítiques, més que discutibles i discriminatòries, recaiguin en els mateixos sectors; la ciutadania està farta d'haver d'assumir sempre solucions fàcils per a l'Administració.

En qualsevol cas, si el problema -segons els tècnics- es pot apaivagar mitjançant un simple filtre, no cal preocupar-se; sempre serà més econòmic adquirir-ne un que canviar de cotxe.

Participaciones de loslectores

Másdebates