Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La 'Coronela' no desfila, però sí ensenyem les estàtues de Franco

La estatua ecuestre de Franco, almacenada, en el 2008, antes de ser decapitada.

La estatua ecuestre de Franco, almacenada, en el 2008, antes de ser decapitada. / FERRAN NADEU

El Govern municipal de Barcelona, que presideix Ada Colau, ha denegat a l'associació ‘La Coronela’ el permís de realitzar a la Diada de l'Onze de setembre la tradicional desfilada que s'inicia a la porta gòtica de l'Ajuntament i que finalitza en el monument a Rafael Casanova, que va ser el conseller en cap durant el setge a la ciutat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

‘La Coronela’ rememora la milícia ciutadana i gremial que defensà la ciutat durant el setge del 1714. Als afectats per la prohibició de la desfilada se'ls ha concedit una reunió, però el 14 de setembre, quan ja haurà passat la Diada. 

En canvi, s'ha donat llum verda a la controvertida exposició ‘Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà’, que està prevista instal·lar al Born entre el pròxim 14 d'octubre i el gener del 2017 amb les estàtues de la Victòria, de Frederic Marès, i el Franco eqüestre, de Josep Viladomat.

El comissionat de programes de memòria de l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Vinyes, va anunciar l'exhibició abans de l'estiu, però el Consistori no té previst donar-ne més detalls fins al setembre. Aneu a saber el que passarà el mes de setembre.

Participaciones de loslectores

Másdebates