Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Contradiccions que empoderen la dona"

Rigoberta Bandini durante su actuación en el Benidorm Fest

Rigoberta Bandini durante su actuación en el Benidorm Fest / TVE

L'herència que ens deixa el Festival d'Eurovisió aquest any és altament gratificant per a l'empoderament de la dona. Les dues cançons que més recordarem, 'Ay mamá', de Rigoberta Bandini, i 'SloMo', de Chanel, defensen l'univers femení amb estils tan diferents que semblen contradictoris: una des de l'homenatge a la figura universal de la mare, el compromís i la lluita; l'altre, des del lluïment de la dona orgullosament sexualitzada i d'aparença superficial. Conceptes que també explora la Rosalía en el seu fascinant 'Motomami'.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els que som fills de la Transició espanyola i hem estat educats en la llibertat d'expressió i 'mamat' l'alliberació sexual dels nostres pares, ens trobem perduts en aquest escenari on tot s'hi val. Veiem a les nostres filles defensar el joc no sexista i reivindicant el futbol femení, però 'perreant' reggaeton a la primera de canvi i lluint melic i natges a la que poden. Elles ho veuen tot natural i defensen una sororitat on tot té cabuda. Per tant, és la nostra mirada contaminada per la tradició del patriarcat la que ens condiciona.

Potser és el moment de començar a acceptar que les normes estan canviant i que el veritable feminisme passa per no posar més etiquetes sinó gaudir-ne des de la llibertat de cadascú sense interferir en la de l'altre. Perquè "no se confundan, señora' y señore'; yo siempre estoy 'ready'" per ser la dona que decideixi ser.

Participaciones de loslectores

Másdebates