Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La contradicció moral que Franco estigui al Valle de los Caídos

El Valle de los Caídos. 

El Valle de los Caídos.  / Francisco Seco (AP)

Segueixo la polèmica sobre la tomba de Franco al Valle de los Caídos a la vegada que llegeixo el llibre 'Jo sóc aquell que va matar Franco', obra de Joan Lluís Lluís. Tal com el protagonista del llibre, molts haguessin volgut fer desaparèixer el dictador quan vivia i imposava la seva autoritat. Ara, és clar, es tracta només de fer-lo desaparèixer d'un espai on rep visites diàries, d'uns per homenatjar-lo i d'altres per curiositat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Que Franco continuï enterrat en un lloc destinat, si més no en teoria, als morts a la Guerra, quan ell va ser un dictador gràcies a la victòria bèl·lica i a la repressió i domini que hi va establir, és perquè hi ha una part de la societat que així encara ho vol. 

Que el fet es qüestioni per l'altra part de la societat és normal. I més quan hi ha qui treballa per la memòria històrica. Si finalment les restes del dictador han de moure's a un lloc més discret com seria el familiar, s'hauria de mirar de gastar el mínim de diners públics.

Mentrestant, la polèmica demostra que la societat continua dividida i que les ferides continuen obertes. Personalment crec que tenir la tomba d'un dictador amb tanta ostentació en un lloc sagrat com és una basílica, suposa una contradicció moral més enllà de la religió i la història que algú pretengui encara de defendre o justificar.

Participaciones de loslectores

Másdebates