Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La contaminació i el transport públic, una lluita conjunta de les administracions

Un tranvía a su paso por la plaza de las Glòries.

Un tranvía a su paso por la plaza de las Glòries. / JOAN PUIG

Assistim en els últims temps a un bombardeig continu de notícies referents a actuacions en l'àmbit del transport públic de viatgers, lligat a l'intent de la disminució de la contaminació atmosfèrica. Les dades més importants i que no han tingut massa ressò mediàtic, son les que apareixen a l'estudi informatiu de la connexió del tramvia, aquestes es basen en un estudi efectuat l'any 2014, on es conclou que dels 1.517.485 desplaçaments que és realitzen en transport privat dins de la ciutat de Barcelona, 807.005 corresponen a vehicles provinents de fora de la ciutat i 710.480 son interns. D'aquest últims el 42,60% és realitzen en motocicletes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha comunicat l'entrada en servei properament de línies de bus exprés, i d'altres Metrobús, sense deixar passar l'oportunitat per retreure a la Generalitat de Catalunya i al Ministeri de Foment, la manca de carrils bus a la B-23 i C-32 dels quals fa anys que estan en fase d'estudi.

La Generalitat de Catalunya va posar en servei varies línies de bus exprés amb anterioritat i recentment ha anunciat la unificació de les dues primeres corones de nivell tarifari, mantenint el preu de la primera, amb l'objectiu d'atreure més viatgers.

L'Ajuntament de Barcelona està construint centenars de quilometres de carrils bici per tal de dissuadir l'ús del vehicle. Tant mateix continua amb l'idea de la implantació del tramvia per la diagonal. I finalment preveu establir mecanismes per prohibir l'entrada de determinats vehicles privats, en episodis d'alta contaminació atmosfèrica.

Amb totes aquestes dades, cal d'una vegada reaccionar totes les administracions a una per resoldre el problema, essent com confirmen les dades els vehicles que accedeixin a la ciutat per manca d'alternatives eficients. No serveix d'excusa dir que la solució optima és millorar el servei de rodalies de Renfe i que la competència d'aquest és el Ministeri de Foment. Així doncs cal incidir en la necessitat d'aquesta millora, i fer-ho d'una marea ferma des de una perspectiva tècnica, deixant de banda les actuacions individuals, màxim si algunes només ho són des de una perspectiva mediàtica.   

Participaciones de loslectores

Másdebates