Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"La contaminació acústica també afecta la salut de les persones"

Una moto circula por la Ronda Litoral de Barcelona.

Una moto circula por la Ronda Litoral de Barcelona. / SERVEI CATALÀ DE TRÂNSIT

A la Gerència de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona,

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Vostès han prohibit la circulació dels vehicles motoritzats que emeten més contaminació atmosfèrica. Molt bé. Però els vehicles motoritzats emeten, a més, contaminació acústica, que també afecta la salut de les persones. És incongruent que no facin res per disminuir-la i proclamin que volen fer de Barcelona "una ciutat per a les persones."

Repassin l'article 37.1 de l'Ordenança Municipal de Circulació: "Els titulars dels vehicles que, prèvia comprovació mitjançant sonòmetre, emetin un soroll superior en dos decibels el límit màxim autoritzat en l’Ordenança municipal de les persones, els béns i la tinença d’animals, seran sancionats per incompliment."

Comencin, doncs, per motivar la Guàrdia Urbana perquè aturi, sancioni i prohibeixi circular a les nombroses motos que agredeixen els vianants amb un estrèpit que supera infinitament el límit de soroll permès. Facin aquesta neteja i hauran purificat l'ambient barceloní de la contaminació acústica més perniciosa. Tanmateix, encara els quedarà molta feina per fer a fi de reduir-la a un nivell tolerable. Ànim, doncs, i a treballar.

Participaciones de loslectores

Másdebates