Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"El conseller d'Educació es mou pel pantanós terreny de la demagògia, la manca de diàleg i la incoherència"

Una profesora recibe a los alumnos de la escuela, en Barcelona.

Una profesora recibe a los alumnos de la escuela, en Barcelona. / FERRAN NADEU

El 12 d’octubre, el conseller d'Educació va fer unes declaracions molt contundents contra el model d’educació diferenciada (segregada, segons ell) per justificar-ne la no renovació dels concerts de cara al proper curs, sense cap fonamentació racional o científica. El pitjor, però, no va ser la manca d’arguments o debat sobre la qüestió, sinó les incoherències del discurs.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En primer lloc perquè si, com afirma, tan malament ho fan aquestes escoles i tan perilloses són per a la societat del segle XXI, per què fa tants anys que funcionen, amb bons resultats, i segueixen tenint tanta confiança per part de moltíssimes famílies de tots els estrats socials? Ens està dient el conseller que milers de catalans han apostat per un model educatiu 'diabòlic' sense saber-ho? Quina falta de respecte!

En segon lloc, parla de segregació per gènere: a veure, en què quedem, importa el gènere o el sexe? Perquè, si és el gènere, què més fa si les escoles són o no mixtes, si cadascú es pot identificar amb el gènere que vulgui? I si, en canvi, és el sexe, llavors com es poden justificar totes les polítiques lligades al gènere que s'estan fent, amb tants recursos humans i econòmics que entre tots aportem? Tot plegat fa certa flaire preocupant.

L’exposat fins ara em fa arribar a una qüestió aterridora: si el cap actual de l’educació a Catalunya es mou pel pantanós terreny de la demagògia, la manca de diàleg, la incoherència..., què n’esperem, de la seva gestió? Mala peça al teler.

Participaciones de loslectores

Másdebates