Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Conseller Cambray, ¿aquesta és l'escola inclusiva que defensa?"

Archivo - Sillas y mesas de un aula (archivo).

Archivo - Sillas y mesas de un aula (archivo).

L'educació inclusiva és un dels fonaments del sistema educatiu català que té com a objectiu vetllar per les oportunitats d'aprenentatge de totes les persones, independentment de les seves capacitats, de la condició social o cultural, la religió, la diversitat sexual o la d'identitat de gènere.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Amb aquestes línies inicia l’apartat web del Departament d’Educació al parlar sobre la inclusió al nostre sistema educatiu. S’oblida, però, que aquest model requereix d’inversió en personal humà per poder atendre aquesta diversitat.

Al nostre centre hem iniciat el curs amb quatre professionals menys malgrat tenir 30 alumnes més (superem els 700), tenim els grups de 2n i 4t d’ESO en sobreràtio, tenim els 1r i 3r d’ESO al límit, uns grups de batxillerat massificats, estem pendents de nomenaments de docents que no arriben (català i PFI) i, sobretot, hem iniciat amb una professional menys del Servei Intensiu Educació Inclusiva amb l’argument que ja no ens trobem en «sobreràtio» d’aquest servei (l’any passat eren 11 alumnes i aquest només 10, no importen les necessitats!). Amb el curs ja arrancat, el Departament rectifica i incorporem novament aquesta plaça eliminada a l’estiu, qüestió que ens va alegrar plenament tot i el problemes d’organització que suposava. Després d’una setmana, ens tornen a treure l’educadora adduint «un error». Nosaltres hem perdut una companya, l’alumnat una jornada completa d'acompanyament, i mentrestant seguim tenint l’equip del SIEI sense completar perquè no envien una mitja jornada pendent.

Mentrestant, el senyor González-Cambray segueix amb les seves proclames mediàtiques de nou professorat. ¿Aquest és el sistema educatiu que defensa? ¿Així es creu vostè la inclusió? ¿Així respecta laboralment la nostra companya?

Sort en tenim de la gent professional dels centres i els serveis educatius (vetlladores, educadores, docents, orientadores, psicòlogues...) que es trenquen la cara cada dia per intentar d’atendre a les criatures.

Participaciones de loslectores

Másdebates