Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

A Comín: "Tenir els pacients als passadissos no és decisió dels infermers"

Las urgencias del Vall d’Hebron.

Las urgencias del Vall d’Hebron. / RICARD CUGAT

Estic indignada, totalment indignada. Aquest és el sentiment que m’ha generat la lectura de l’entrevista al conseller Antoni Comín publicada per aquest diari el passat dia 21 de gener. M’ha resultat totalment increïble que responsabilitzés de l’estada de pacients als passadissos d’urgències de la majoria dels hospitals catalans al fet que “algunes “ infermeres li han dit que ho prefereixen per “tenir-los a la vista”  i així garantir la seguretat d’aquests pacients.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En primer lloc, dubto que alguna de les meves companyes hagi dit una cosa semblant, només ho entendria i amb serioses dificultats si no disposa dels mitjans tècnics (de vigilància o contenció) o treballa en un hospital amb seriosos dèficits en el disseny dels espais.

Coincideixo amb el  conseller que el problema del col·lapse d’urgències no és senzill, hi ha molts factors que influeixen. És evident que els serveis d’urgències no es poden dimensionar pensant en situacions excepcionals, però potser els quasi 6.000 milions d’euros i no 1.500 que s’han deixat d’invertir els darrers sis anys en el sistema sanitari i que han suposat la reducció de llits, la reducció d’activitat i com a conseqüència l’allargament de les llistes d’espera tenen alguna cosa a veure.

També el fet que la majoria de centres tot i la situació d’emergència han mantingut l’activitat quirúrgica programada com si no passés res, ocupant llits i impedint el drenatge de les urgències. Però el que no acceptaré de cap de les maneres és que responsabilitzi a les infermeres de la decisió de mantenir pacients als passadissos. 

Participaciones de loslectores

Másdebates