Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Comentari a dues notícies sobre xocolata

Muffins de almendra y chocolate.

Muffins de almendra y chocolate. / TONIO COCINA

Desitjo comentar dues notícies, relacionades entre elles, que tenen, crec jo, el seu interés per la salut, una, i com a dades històriques, l'altra.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La primera és que 'el consum de xocolata negra fa veure més clara la lletra petita', segons unes dades de proves d'agudesa visual i de sensibilitat al contrast fetes a l'Escola Rosenberg d'Optometria de San Antonio (Texas).

Segons els autors, és probable que l'efecte es degui a l'augment de flux sanguini cap al sistema nerviós central i perifèric, provocat pels flavonoides (compostos presents en el cacau). Els resultats es publiquen a la revista 'JAMA Ophthalmology'.

Conclusió: un motiu més (millora de la funció cardiovascular, endarreriment de la pèrdua de memòria i altres símptomes de malaties degeneratives, millora de la capacitat cognitiva i l'estat d'ànim) per gaudir-ne, com es mereix, consumint-la.

La segona és l'existència del 'Dia internacional de la xocolata'. Des del 1995, és el 13 de setembre (neixement de Roald Dahl, autor de 'Charlie i la fàbrica de xocolata'). Per a alguns països, però, és el 7 de juliol, dia que els experts creuen que el cacau va arribar a Europa.

És el meu dolç preferit. I darrera, la coca amb sucre, el pa de pessic i les orelletes. Però també l'acompanyaria amb el pa de ronyó i el llengüet. Unes parelles perfectes per fer un esmorzar, un berenar o unes postres lleidatanes.

Participaciones de loslectores

Másdebates