Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La repressió descontrolada de l'Estat espanyol davant del moviment català

Cargas de los Mossos en la AP-7 en Girona oeste.

Cargas de los Mossos en la AP-7 en Girona oeste. / Glòria Sánchez/iconna

Tot va començar fa dos anys: el poble català va sortir a votar en un referèndum d'autodeterminació. El Govern espanyol el va titllar d'il·legal i va utilitzar la força bruta per aturar la votació. Milers de persones van ser colpejades salvatgement per la policia. Van empresonar a polítics catalans i líders socials per permetre aquell referèndum. S'ha perseguit a independentistes, empresonant-los i acusant-los de terrorisme, quan no hi ha cap indici que ho demostri. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aquest moviment català es coneix a tot el món per la seva actitud cívica i pacífica, portem anys demostrant-ho als carrers. Esperàvem la sentència de la justícia espanyola, sabíem que seria tan dura com la repressió que estem rebent. Cent anys de presó suma la condemna per al Govern català. Moltes persones hem sortit al carrer per dir prou!

Es va paralitzar l'aeroport de Barcelona el mateix dia de la sentència, el passat 14 d'octubre. Participem en les diferents protestes convocades arreu del territori. Més de mig milió de persones, van protagonitzar marxes per la llibertat, recorrent a peu 100 km fins a arribar al cor de Barcelona, durant tres dies. I com està sent la resposta de l'Estat espanyol? Una repressió descontrolada i desproporcionada. Colpegen a la gent que protesta, disparen pilotes de goma -prohibides a Catalunya- detenen els manifestants i els titllen de violents i terroristes.

Als carrers es poden veure manifestants protestant amb contundència (incendien contenidors i organitzen barricades) per la qual cosa Espanya amenaça de declarar l'estat d'excepció, quan en dies anteriors, aprovaven l'actitud dels manifestants a Hong Kong, considerant que lluitaven pels seus drets. Però sembla que els catalans no mereixem protestar pels nostres drets. Potser creien que anàvem a acceptar la seva tàctica repressora i la seva injusta condemna?

Ens revelarem fins a aconseguir la nostra llibertat i la nostra independència.  

 

Participaciones de loslectores

Másdebates