Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La censura a Instagram: què és 'Free The Nipple'?

Logo de la aplicación de la red social Instagram en un ’smartphone’.  

Logo de la aplicación de la red social Instagram en un ’smartphone’.   / ARCHIVO

El hashtag #FreeTheNipple no és només una tendència a les xarxes socials, sinó que amb ell ha començat un moviment revolucionari encapçalat per molts joves i influencers.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aquest moviment reivindica que la censura a Instagram és sexista, ja que permet mostrar els mugrons de cossos masculins però, en canvi, elimina aquelles fotografies que mostrin els pits d'una dona.

Un altre tema que s'introdueix al debat és si aquesta censura fomenta la desigualtat o, si pel contrari, és una mesura de prevenció. Hi ha moltes opinions al respecte: algunes afirmen que les xarxes socials haurien d'estar exemptes de contingut explícit; però d'altres pensen que és un espai lícit per mostrar amb tota llibertat i igualtat tota mena de cossos, i de censures.

M'agradaria que poguéssim trobar l'equilibri entre consciència i llibertat, que donéssim a conèixer els perills i les limitacions de les xarxes socials i que, al mateix temps, aquestes fossin un espai on poder-nos expressar lliurement, sense pors i sense tabús.

Participaciones de loslectores

Másdebates