Ir a contenido

Catalunya, una colònia més? Recordeu com van acabar?

Florià Giró

Arenys de Mar

Catalunya, una colònia més? Recordeu com van acabar?

Tots sabem que a Catalunya hi ha una gran quantitat de població que se sent incòmoda i que es voldrien separar d'Espanya. Actualment no veig cap intenció per part de les autoritats governamentals de l'Estat espanyol de voler solucionar aquest conflicte.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Pot ser que tinguin enyorança de què s'hagi acabat el conflicte en el País Basc? Pot ser que en treguin més rèdit deixant que duri, en lloc d'eliminar-lo?

Sento molt a dir que “Catalunya es Espanya”, però contràriament, crec que volen dir que “Catalunya és d'Espanya”. Als partits nacionalistes catalans se’ls ignora i exclou de qualsevol consulta o decisió relacionada amb la governabilitat de l'Estat espanyol. Si desitgessin de veritat acabar amb aquest conflicte, no seria més raonable que indaguessin i solucionessin les causes que han ocasionat aquesta desunió? No seria més efectiu deixar-los participar, integrar-los en les tasques de governabilitat d'Espanya en lloc de rebutjar-los i dir-los que no els necessiten ni els volen? Que volen fer el mateix que feien a l'època de “El Gran Imperio Español” amb les colònies d'ultramar? Que els catalans només són necessaris quan i pel que interessa a l'Estat espanyol?

Recordeu com van acabar, aquelles colònies?

Participaciones de loslectores

Másdebates