El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Catalunya, de la tragèdia a la farsa

FERRAN SENDRA

Quim Torra aplaudido por sus compañeros de partido.

Manuel QuiñoneroBarcelona

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Miércoles, 16 de mayo del 2018 - 12:32 h

Tenim nou president i convé recordar el que va escriure Karl Marx sobre l’esdevenir històric: "La Història es repeteix primer com a tragèdia i posteriorment com a farsa".

El Molt Honorable Senyor Quim Torra ens ha dit, com a mínim, dues coses importants: la primera, que pensa recuperar lleis derogades pel Tribunal Constitucional, nomenar consellers a persones que actualment es troben a la presó i, en definitiva, tirar endavant la República catalana. La segona cosa és que aquesta legislatura serà provisional i, presumiblement, curta. Hi ha qui parla d’eleccions a l’octubre o d’aquí un any a tot estirar. Això explica el clima de campanya electoral permanent que vivim.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha insistit que si el president de la Generalitat tira endavant aquest projecte contestarà en la mateixa línia que ha actuat fins ara. O sigui, repetició de la jugada, i això explicaria el perquè d’un avançament electoral davant la impossibilitat de complir les promeses electorals.

Tenim farsa per estona, ja que no sembla que els partits que han polaritzat la tensió al màxim (PDCAT i ERC del cantó independentista i PP més Ciudadanos del constitucional) tinguin interès a trobar una solució a un problema que, ai las, els beneficia en els seus respectius feus electorals.

Participaciones de los lectores

OT i la "mariconez": el llenguatge hauria d'evolucionar

Aina Lanuza Doménech Barcelona

Por qué España no nos roba

Francisco Monente Zabalza Pamplona

Me voy a centrar en un imposible, y es esa idea tan manida de que "España nos roba". Esa frase que tanto ha calado en muchos catalanes y que está en el origen del... Seguir leyendo

Cuando las víctimas son las culpables

Blai Ramírez Cervelló

Delitos que no deberían prescribir

Miquel González Quintana Manresa

Els auriculars al metro de la "generació més sensibilitzada"

Mariona Mora Valeri Sabadell

Periodismo ¿para qué?

Mariam Aguilar Figueres

Desastres naturals: com a casa, enlloc

Pilar Roig Serra Barcelona

El Bus y sus esperas innecesarias

Nerea Rodríguez Baleato Barcelona

¿Estudiar o trabajar para satisfacer nuestros caprichos?

Magdalena Evgenieva Todorova Barcelona