Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El silenci dels intel·lectuals espanyols

Sede central de la Comisión Europea en Bruselas. 

Sede central de la Comisión Europea en Bruselas.  / VIRGINIA MAYO (AP)

En els últims dies, un conjunt de 100 acadèmics i professors d’universitats de tot el món han signat i presentat una carta a la UE en què li demanen l’alliberament dels presos polítics catalans i que intervingui de forma immediata per aturar la repressió del Govern espanyol contra Catalunya. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Acadèmics i professors d’universitats europees d’Alemanya, Anglaterra, Bèlgica, Dinamarca, Escòcia, Eslovènia, Finlandia, Holanda, Irlanda i Itàlia.  També d’Estats Units, com la prestigiosa Columbia de Nova York i d’altres; de Sudamèrica, com Argentina, Equador i Mèxic; de Canàda, Sudàfrica i, fins i tot, d’Austràlia, com Sidney, Canberra i Nova Gales del Sud.  Tots aquests intel·lectuals s’han adherit a aquesta demanda democràtica. I jo em pregunto: on són els acadèmics i professors del conjunt d’universitats espanyoles? No tenen res a dir? Es que estàn d’acord amb l’aplicació del 155 i de la repressió que comporta? O és que callen per por a ser represaliats?

Hem de conèixer la resposta al seu silenci. No puc entendre com gent sàvia i amb amplis coneixements científics i socials no expressa la seva opinió al respecte. Estem parlant de democràcia i de llibertat d’expressió. Haurien d’implicar-se i donar a conèixer a la ciutadania la realitat del que està passant.   

Participaciones de loslectores

Másdebates