Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

'Catalonia is different'

El hemiciclo del Parlament de Catalunya.

El hemiciclo del Parlament de Catalunya. / ALBERT BERTRAN

Sí, el tan grapejat qualificatiu que durant anys ha estat aplicat a l'Espanya tòpica i folklòrica ara resulta que és molt adequat per definir la Catalunya actual. Segurament, si alguna cosa té clara l'actual govern català i el moviment que lidera és que voldrien fugir per sempre de qualsevol tipus d'identificació amb el fet de ser espanyol, atès que el fet diferencial català és clau en la seva línia de pensament. Però alguna cosa em diu que no havia passat pels seus caps el fet que els poguessin aplicar aquesta definició tan tradicionalment espanyola.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En quin país del món el President es dedica a deslegitimar, desautoritzar i fins i tot desqualificar les seves forces d'ordre públic pel fet de fer la seva feina? On trobem un president que encoratgi els grups més radicals de la societat nacional per tal que continuïn i potenciïn els seus aldarulls, les seves vexacions cap a la part de la població que no pensem com ells, els seus incompliments de la llei, etc.? Aquesta és la classe política que ens ha de portar cap a una república independent i democràtica, justa i equitativa? Aquestes són les formes que pensa utilitzar i l'exemple que pensa donar si alguna vegada arribem al paradís català? Anem cap a una república europea, moderna, organitzada i avançada, o cap a una república bananera?

Els famosos CDR (Comitès en Defensa de la República, catalana, és clar, per a aquelles persones forànies que no entenguin res) s'autodenominen com a grups antifeixistes, i tothom s'ha acostumat ja a parlar sobre ells com a tal. Però realment ho són? Jo simplement plantejo la pregunta, perquè, des de la meva humil posició, crec recordar que a l'escola definien el feixisme principalment com una línia de pensament únic, que pretén imposar la seva visió del món sigui com sigui, si cal per la força; tenim diversos i tristos exemples que no cal recordar en la història mundial recent. Realment, si aquests grups són antifeixistes deu ser veritat allò de que els extrems es toquen, i simplement haurem de concloure que el concepte "antifeixista" avui dia té un significat tan pejoratiu i negatiu com el contrari del qual denigra.

Fa poc em deia una amiga, i ni molt menys ha estat l'única persona que ho ha fet, que el seu germà li havia comentat que no entenia, que no li cabia al cap, com sent catalana podia pensar de forma diferent a ell; això pot semblar una anècdota, però aplicat a moltes llars catalanes, com així està passant, la cosa comença a posar-se seriosa, i més veient tot el que està succeint al nostre voltant.

Això és el germen d'alguna cosa més greu? El temps ens ho dirà, però ull, perquè l'ésser humà no és que sigui l'únic que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra, és que ensopega amb ella un cop, i un altre, i un més, fins l'infinit, perquè per molt que investigui i estudiï la seva pròpia història, mai li serveix per aprendre dels errors comesos.

Participaciones de loslectores

Másdebates