Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El vi català va pel bon camí

Vendimia en Capçanes, en el Priorat.

Vendimia en Capçanes, en el Priorat. / ARCHIVO / XAVI MOLINER

El bon funcionament del sector del vi català fa que visqui un bon moment econòmic. Ha quedat enrere aquella malaltia de molts sommeliers catalans que veneraven les denominacions de Rioja i Ribera del Duero, considerant les D.O. catalanes de segona categoria. Patien de 'riojitis' o 'riberitis'. No era estrany anar a un restaurant de categoria a Barcelona on no trobaves, a la carta de vins, ni un sol vi català. Doncs bé, segons l’informe de la prestigiosa companyia Holdings Nielsen, l’objecte de la qual és la gestió d’informació sobre les compres del consumidor, s'enforteix la tendència a guanyar quota de mercat en les D.O catalanes en detriment de Rioja i Ribera del Duero i que el lideratge de les D.O. catalanes es reforça a Catalunya el 2017.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

D’altra banda, la D.O.Q. Priorat i la D.O. Montsant continuen centrant les preferències catalanes de la guia més influent sobre vins del planeta, la guia de Robert Parker, amb unes puntuacions extraordinàries. És evident que anem pel bon camí.

Participaciones de loslectores

Másdebates