Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La Cartografia de la Fundació Mascort

El estand de la Fundació Mascort con algunos de los elementos de mobiliario que expone.

El estand de la Fundació Mascort con algunos de los elementos de mobiliario que expone. / JULIO CARBÓ

'La Cartografia de la Col·lecció Mascort. Escenes de la història' és el títol de l'exposició a la Fundació Mascort de Torroella de Montgrí. A les sales hi ha mapes gravats, d'altres fets a mà, mapes amb una sola tinta i d'altres amb més colors.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Inés Padrosa, la historiadora comissària de l'exposició, va dir, a la visita comentada, que normalment eren dones les que acabaven d'acolorir els mapes. També ens va parlar dels mapes plagiats d'altres planxes en les quals s'ha tret el nom del primer autor i s'hi ha posat el del segon. Ens va fer fixar en les diferents formes que conformen els límits dels territoris depenent de qui l'hagi fet o de l'època, així com també en les cartel·les i els elements iconogràfics que acompanyen cada mapa i que poden arribar a ser molt detallistes. Alguns tenen el senyal del doblec del mig perquè eren pàgines de llibres. La comissària ens va explicar que era difícil de trobar exemplars iguals perquè el nombre de les il·lustracions podien variar.

Sigui per interès històric, geogràfic, territorial, cartogràfic artístic fa de tot plegat recomanable la visita.

Participaciones de loslectores

Másdebates