Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta d'una lectora: "Xarxes socials i 'fake news'"

Fake news.

Fake news. / Pixabay

Actualment, les xarxes socials formen part del nostre dia a dia. En aquestes xarxes socials es poden veure i compartir gran quantitat de coses, des de fotos i vídeos fins a opinions de tota mena.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A Instagram, Twitter I TikTok podem arribar a rebre, fins i tot, notícies o informació, i aquestes notícies poden ser vertaderes o no. És molt comú que quan succeeix un fet al país que causa renou, els creadors de contingut d'aquestes plataformes aprofitin per difondre aquesta notícia a les seves xarxes socials per tal de tenir moltes visualitzacions i guanyar seguidors.

Moltes vegades el que comparteixen pot ser vertader, però moltes altres pot ser que aquesta informació estigui alterada o que directament sigui mentida, és a dir, 'fake news'. Un clar exemple  s'ha vist fa molt poc amb el llançament de la nova cançó de la cantant Shakira, en la que fa referència a la marca de rellotges Casio.

Aquesta cançó ha causat molt de furor en la població i arran d'això un compte de Twitter, fent-se passar per la marca de rellotges, va penjar tuits fent referència a la cançó i, en conseqüència, aquests tuits van tenir molta repercussió i es van viralitzar per tot Twitter. Ningú s'havia adonat que no era el compte oficial de Casio, i per tant molta gent va ser enganyada.

Fets com aquest succeeixen gairebé cada dia a internet i la gent continuem caient en aquestes mentides.

Considero que hauríem d'anar més amb compte a l'hora de creure una notícia que veiem, sobretot per xarxes socials, ja que no sabem qui l'està difonent ni si el que s'està dient és realment cert.

Participaciones de loslectores

Másdebates