30 mar 2020

Ir a contenido

Carta d'un veí de la Cerdanya: l'insuportable incivisme dels turistes barcelonins

Albert Martínez

Fa mesos que apareixen a la premsa queixes, debats i opinions negatives dels barcelonins en relació al turisme. Els disgusta l'allau de japonesos que aglomeren la Sagrada Família, els esparvera el comportament dels britànics low cost alcoholitzats a la Rambla, els ofèn la xancla i el mitjó del francès que s'agrumolla a l'apartament turístic de la Barceloneta, i els exciten els molestos canvis de rutina que provoca l'augment incontrolat del volum de trànsit, brossa, pudor i soroll, així com el mal ús generalitzat de l'espai públic al qual l'homo turisticus' es lliura sense contemplacions. Diuen que l'ajuntament ja pren decisions reguladores i limitadores al respecte.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

"Criticaba a los incívicos, no a los barceloneses"

Esta carta de Albert Martínez se ha convertido en viral y en objeto de un agitado debate. Tanto, que el autor ha escrito otra,'Criticaba a los incívicos, no a los barceloneses', en los que aclara algunos "malentendidos" que ha generado su escrito.

En fi. Jo visc a La Cerdanya, on dos de cada tres habitatges són turístics. Per Setmana Santa, i un cop més, hom ha pogut observar des de la perplexitat i donar fe estupefactes de la violació indiscriminada i constant del codi de circulació (amb perill d'integritats físiques, amén de les psíquiques, de la resta d'usuaris de la xarxa viària), l'increment imparable de totes les contaminacions i erosions imaginables, sovint causades des de la delinqüència (destrosses del mobiliari urbà, profanacions de propietats privades, usos deshonestos  de l'espai públic, augment ingent de defecacions de 'cannis turisticus'...), alteració del descans (proporcional al nivell d'educació dels visitants i la seva habilitat per abusar de l'esvalot, el xivarri i l'enrenou) i demés atemptats contra el sentit comú que marca una minsa iniciació en ètiques i morals senzilles.

Aquí, però, no són ni japonesos, ni alemanys, ni anglesos i ni tan sols francesos els turistes incívics. Són de Barcelona. Seria meravellós que alguns d'ells, després de l'última operació retorn, estarrufats al sofà de la primera residència, calçats ja amb les sabatilles i recuperat el ceptre del comandament a distància, clamessin en contra de l'estúpida massificació turística a la capital, després d'escoltar-ne les xifres al noticiari.  

Participaciones de loslectores

Másdebates