El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Carta d'un veí de la Cerdanya: l'insuportable incivisme dels turistes barcelonins

Joan Castro/ICONNA

Setcases.

Albert MartínezAlp

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Miércoles, 30 de marzo del 2016 - 09:35 h

Fa mesos que apareixen a la premsa queixes, debats i opinions negatives dels barcelonins en relació al turisme. Els disgusta l'allau de japonesos que aglomeren la Sagrada Família, els esparvera el comportament dels britànics low cost alcoholitzats a la Rambla, els ofèn la xancla i el mitjó del francès que s'agrumolla a l'apartament turístic de la Barceloneta, i els exciten els molestos canvis de rutina que provoca l'augment incontrolat del volum de trànsit, brossa, pudor i soroll, així com el mal ús generalitzat de l'espai públic al qual l'homo turisticus' es lliura sense contemplacions. Diuen que l'ajuntament ja pren decisions reguladores i limitadores al respecte.

"Criticaba a los incívicos, no a los barceloneses"

Esta carta de Albert Martínez se ha convertido en viral y en objeto de un agitado debate. Tanto, que el autor ha escrito otra,'Criticaba a los incívicos, no a los barceloneses', en los que aclara algunos "malentendidos" que ha generado su escrito.

En fi. Jo visc a La Cerdanya, on dos de cada tres habitatges són turístics. Per Setmana Santa, i un cop més, hom ha pogut observar des de la perplexitat i donar fe estupefactes de la violació indiscriminada i constant del codi de circulació (amb perill d'integritats físiques, amén de les psíquiques, de la resta d'usuaris de la xarxa viària), l'increment imparable de totes les contaminacions i erosions imaginables, sovint causades des de la delinqüència (destrosses del mobiliari urbà, profanacions de propietats privades, usos deshonestos de l'espai públic, augment ingent de defecacions de 'cannis turisticus'...), alteració del descans (proporcional al nivell d'educació dels visitants i la seva habilitat per abusar de l'esvalot, el xivarri i l'enrenou) i demés atemptats contra el sentit comú que marca una minsa iniciació en ètiques i morals senzilles.

Aquí, però, no són ni japonesos, ni alemanys, ni anglesos i ni tan sols francesos els turistes incívics. Són de Barcelona. Seria meravellós que alguns d'ells, després de l'última operació retorn, estarrufats al sofà de la primera residència, calçats ja amb les sabatilles i recuperat el ceptre del comandament a distància, clamessin en contra de l'estúpida massificació turística a la capital, després d'escoltar-ne les xifres al noticiari.

Participaciones de los lectores

La guerra del taxi: y todo esto, ¿para qué?

NEUS CARMONA CAMOIRA VILADECANS

Y todo esto ¿para qué?, me pregunto... Seguir leyendo

Catalunya, el 155 i l'efecte Jaruzelski

Ignasi Garcia Barba L'Hospitalet de Llobregat

Si algun dia (esperem que no) es tornés a aplicar un 155 -i, a més, indefinit, tal com desitja l'extrema dreta- crec que la situació seria... Seguir leyendo

"Señores taxistas: dicen que con su pan no se juega, pero ustedes lo hacen con el nuestro"

M. Carmen Carnero Guitian Castelldefels

Estoy totalmente de acuerdo con la carta ... Seguir leyendo

¿Ha sido Aznar el que ha vuelto?

Enrique Stuyck Madrid

La verdad es que cuando leo en la prensa que “El PP ha vuelto”, no puedo dejar de preguntarme si el que ha vuelto no ha sido ... Seguir leyendo

La irresponsabilidad de la izquierda fragmentada

Alejandro de Gregorio-Rocasolano Barcelona

La gente de izquierdas o que se cree de izquierdas o progresista, tiene que enfrentarse otra vez a la necesidad de protagonismo de unos lí... Seguir leyendo