Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"El CAP del Raval Nord necessita un espai digne"

Un centro de Atención Primaria, en Barcelona.

Un centro de Atención Primaria, en Barcelona. / JOSEP GARCIA

Ana Ramírez LLaràs

Realment, sense salut la cultura no existeix. I la salut no és simplement estar malalt. La salut vol dir també poder atendre de forma correcta en un espai adient les persones que requereixen atenció.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

I ara que per fi l'Ajuntament cedeix un lloc per situar el nou Cap del Raval Nord a la capella de la Misericòrdia...ara sembla que tots parlen de cultura dient "no" a un CAP a la capella.

Lògicament, la gent que ho diu possiblement no requereix anar al CAP del doctor Lluís Sayè, un centre que es va inaugurar a finals del 1992, quan érem un petit equip. Ara, poc a poc, degut a l'augment de població -vinguda de moltes parts del món- ha quedat sent un CAP obsolet i petit pel volum de treball i dels usuaris que hi van.

I aquest petit CAP, que durant tants anys ha fet una bona feina, també fa anys que reivindica un nou espai, ja que no només l'espai ha quedat petit, sinó què les instal·lacions han quedat fora de la capacitat per poder estar al cent per cent i realitzar el treball que correspon a un Centre d'Atenció Primària. 

Fa ja molts anys que es ve lluitant per trobar un lloc adient al barri de Raval Nord; un lloc on la població pugui seguir disposant d'un centre a prop de casa i amb totes les condicions. Doncs mira per on: ara que l'Ajuntament troba un lloc que ofereix el trasllat, ara tots diuent "no"! Tot per la cultura! I la salut que es busqui un altre espai, com si això fos fàcil...!

La cultura és important i el MACBA té molts espais al voltant (no cal quedar-se amb tota la plaça); espais que compleixen perfectament la importància de la cultura al barri.

Però la salut no! I pregunto: no creieu que un Centre d'Atenció Primària també és tant o igual d'important que la cultura? No te el MACBA recursos? Llavors, no podeu acceptar que la salut tingui també un espai digne al barri del Raval Nord?

Mireu, si hi ha bona salut, també hi haurà bona cultura.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates