Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"El canvi climàtic és una greu emergència global que ja ens afecta de ple"

"El canvi climàtic és una greu emergència global que ja ens afecta de ple"

Des de la ciència i les institucions, mitjançant informes, estudis, declaracions i conferències, els experts fan projeccions i parlem sovint de l'escalfament global en termes d'increments previstos de la temperatura global per a l'anys 2040, el 2050 o el 2100 i les seves conseqüències climàtiques.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Sense contradir les dades que suporten totes aquestes projeccions ni els mateixos informes, creiem que en el seu conjunt envia a la societat un missatge equivocat, perquè ens indueix a veure el problema de l'escalfament com una cosa encara llunyana, que amb el temps i certes tecnologies fins i tot podria arribar a tenir una solució.

Creiem absolutament necessari que des d'aquest vessant científic, com també des dels mitjans i les institucions, es deixi de parlar del canvi climàtic com un problema a mig i llarg termini i es tracti com una greu emergència global que ja ens afecta de ple.

Les dades que avui ens ofereixen les avançades tecnologies de mesura i vigilància són irrefutables i estan en consonància amb els efectes del canvi climàtic que són ja perfectament visibles en moltes parts del planeta.

Des de la meva humil perspectiva d'observador, crec que s'ha produït un canvi de paradigma en què el més important no és saber quan arribarem als 1,5º a 2º o a 3º centígrads d'increment de la temperatura mitjana, si no què podem fer per obligar als respectius responsables polítics a prendre de forma efectiva les mesures i accions perfectament conegudes i definides per mitigar el canvi climàtic.

En aquest sentit, no cal mirar les projeccions ni els estudis, sabem que cada gram addicional de CO2 que emetem a l'atmosfera, cada arbre tallat, cada molècula de metà que aportem a l'atmosfera empitjora la situació i fa més difícil aturar l'escalfament.

Participaciones de loslectores

Másdebates